Контроль розчинених газів в напоях: просто, надійно та точно

Контроль вуглекислого газу в напоях

Серед великої кількості рішень для аналізу розчинених газів у напоях часто буває складно розібратися у відмінностях їх роботи та перевагах. В сьогоднішньому невеликому інформаційно блоці ми спробуємо структурувати інформацію та трішки розказати про кожен із методів.

Одним і з найчастіше використовуваних методів – це метод вимірювання в упаковці. Особливо часто цей метод використовується для вимірювання СО2. Більшість приладів базуються на принципі Гернрі, проте бувають також аналізатори з інфрачервоним датчиком. Прилади можна розділити на такі категорії: 

Ручні прилади, прилади з автоматичним шейкером та модульні прилади в складі лабораторних аналізаторів напоїв. Більше інформації про кожен тип можна дізнатись за посиланнями нижче.

Альтернативою для вимірювання вже упакованої продукції є так звані аналізатори «на лінії». Аналізатори такого типу використовуються для проведення вимірювання як в лабораторії, так і на різних етапах виробництва. Враховуючи поставлені задачі, прилади такого класу мають захист IP67, довготривалу батарею, протиударний корпус та високий рівень надійності. В залежності від вимірювального об’єкту, прилади можуть мати датчики для вуглекислого газу, кисню або і той і інший.

Коли ж необхідно проводити вимірювання і контроль постійно під час процесу виробництва – використовуються датчики для вимірювання в потоці. Базуючись на оптичній технології та стандартах промислової автоматизації, аналізатори в потоці забезпечують надійні і безперебійні результати вимірювання в процесі виробництва. В залежності від місця встановлення та контрольованого етапу ці датчики можуть комбінуватись. Стандартне виконання з можливістю монтажу Varivent, а також конструкція, що може забезпечити стерилізацію гарантують довготривале використання і точні результати вимірювання.